We vinden het belangrijk om goed aan te sluiten bij wat onze jeugd bezig houdt. We realiseren ons dat het voor sommige jongeren op diverse terreinen een lastige periode is. Zo zijn ze bezig om hun mening te vormen. Vragen als: Wie ben ik? Wat geloof ik? Wat voel ik? Wat vinden anderen ervan dat ik geloof? kunnen vragen zijn waar een tiener van 12 à 13 jaar mee zit. Bijbelse overtuigingen moeten vaak nog groeien. En dat in een maatschappij waarin dit steeds minder vanzelfsprekend is en kritisch benaderd wordt.

 

M.b.t. het jeugdwerk werken we samen met de baptistengemeente ‘Op doortocht ‘. Er zijn twee groepen 12+ (Wegwijzer) en 15+. Vanuit onze gemeente draaien tienerleiders mee in de teams van beide clubs en houden contact met de jongeren van onze gemeente (focustieners) Hieronder volgt een omschrijving per club:

12+ Wegwijzer

jeugdwerk-de-wegwijzerDe Wegwijzer is een jongerenclub voor jongeren van 12 tot 15 jaar. Op een ontspannen, open en eerlijke wijze willen we met elkaar optrekken om te ontdekken wie Jezus Christus is en wat het geloof in Hem voor het dagelijks leven kan betekenen.

We zien elkaar elke twee weken op vrijdagavond (m.u.v. schoolvakanties) van 19:30-21:30 uur. Naast serieuze avonden zoals the Preacha en Need 4 speech, waarin een gastspreker of één van de leiding een studie verzorgt, hebben we ook veel lol met elkaar. We genieten af en toe van een heerlijk diner met elkaar, dit doen we bij Dinner2gether. Tijdens deze avonden eten de tieners in verschillende groepjes bij de leiding thuis. Ook zijn er de Girls Only/Boize noize avonden waarin zowel ontspanning en diepgang een plek krijgen. Verder hebben we chill out, deze avond kan op elke denkbare manier worden ingevuld, zolang het maar niet serieus is!

 • Ben jij tussen de 12 en 15 jaar en lijkt het je leuk om met ons mee te doen? Je bent van harte welkom op vrijdagavond vanaf 19:30 uur in de Goede Herderkerk (GHK), Ganzeweide 17 te Ede. De avond duurt tot 21:30 uur.

 

15+ club

Jeugdwerk-15-plusDe 15+ is de jeugdgroep voor jongeren van 15 tot 18 jaar. Het is een plek waar je jezelf kan zijn en samen met anderen kan leren en ervaren hoe het is om met God te leven! Iedere zondagavond komen we bij elkaar en hebben we een activiteit die past bij één van de kernwaarden die samen de plus van de 15+ vormen:

 • Praise: We willen God eren en aanbidden door te bidden en te zingen.
  • Learn: We willen leren wie God is door Zijn Woord te bestuderen en hierover van anderen en elkaar te leren.
  • Unite: We zijn een groep die samen God en elkaar beter wil leren kennen, waar je jezelf mag zijn en waar iedereen welkom is.
  • Share: We delen met elkaar lol, twijfels, verlangens en zorgen. We zijn er voor elkaar en anderen en zoeken samen God.
  • Serve: We helpen elkaar. We bidden voor elkaar en helpen samen ook de mensen om ons heen door met hen te delen wat we van God hebben gekregen.

Iedere avond is weer anders: zo hebben we Bijbelstudies, komt er af en toe een gastspreker, gaan we samen naar praise-avonden of Opwekking, is er ieder jaar een supertof startweekend, hebben we ontspanningsavonden, meiden/jongensavonden, teamavonden en af en toe gaan we zelfs op stap naar het buitenland!

 • Ben jij tussen de 15 en 18 en lijkt het je leuk om met ons mee te doen? Je bent van harte welkom op zondagavond vanaf 19:30 uur in de Goede Herderkerk (GHK), Ganzeweide 17 te Ede. De avond duurt tot maximaal 22:00 uur.


Extra activiteiten

Naast de jeugdclubs hebben we eens in de aantal weken met eigen jeugd een preekbespreking op zondag en organiseren we één keer per jaar een jeugddienst.

Jeugdwerk… heel belangrijk dus! Want in deze fase van hun leven verandert er enorm veel! En daar wil onze jeugdleiding, naast de ouders, graag dichtbij zijn!